Fodervärd

Fodervärd

Att bli fodervärd för en av våra valpar

Att vara fodervärd till en hund från oss innebär ett stort ansvar och ska ses som ett förtroendeuppdrag.

Hunden som vi väljer att lämna till fodervärd är speciellt utvald och alltså extra värdefull för oss som uppfödare då vi tror att den kommer vara ett viktigt tillskott i avelsarbetet.


Du tar över ansvaret för hunden och den bor hos dig, du står för alla kostnader för hunden och har ett stort ansvar att hålla hunden i gott skick och att uppfostra den väl.

Om hunden uppfyller våra kvalitetskrav vad gäller

bl a röntgen och DNA-tester planerar vi för att använda den i vår avel.


Det är av stor vikt att vi får ett väl fungerande samarbete med våra fodervärdar. Vi är noga vid valet och vill träffa er innan vi bestämmer något definitivt. Det är en fördel om du inte bor allt för långt ifrån oss. Men hittar man "rätt" fodervärd kan det vara värt några timmar i bilen då och då.

Att köpa en valp med låneavtal

Ibland har vi valpar som verkar extra lovande och som vi tror skulle vara värdefulla i vårt avelsprogram. Då kan man bli erbjuden att köpa den valpen med ett tillägg i köpeavtalet som innebär att uppfödaren får låna in hunden för en eller ett par valpkullar/parning. För varje valpkull eller parning utgår en ekonomisk kompensation till hundägaren. Ett mycket fördelaktigt avtal för både uppfödare och hundägare.


Om du skulle bli erbjuden att köpa en valp med låneavtal får du givetvis mer detaljerad information om vad det innebär.